Onderhoud

Sanitair Royal keukenkraan keukenmengkraan, Wastafelkraan wastafelmengkraan, Fonteinkranen en douchesets douchemengkranen en sanitaire producten. Wij zijn de goedkoopste en de beste!  Sanitair Royal, de goedkoopste in keukenkranen, wastafelkranen, fontein

Het onderhouden en het schoonmaken van uw Sanitair Royal producten

 

Roest Vast Staal producten

Onze RVS-producten van Sanitair Royal voldoen aan de Europese kwaliteitsstandaard waarbij de samenstelling SS304 de kwaliteitsnorm is. Dit is de chroom/nikkel-verhouding die zorgt voor de roestbestendigheid en de hardheid van het RVS in de volksmond wordt het ook wel roestvrijstaal genoemd.

 

 

Niet iedereen is bekend met de producteigenschappen van RVS. Karakteristiek aan RVS is dat het krast. Een spoelbak en daarbij de mengkraan zijn het hart van de keuken en daarom zijn krassen onvermijdelijk. Vooral in het begin zijn krassen op roestvrijstaal duidelijk zichtbaar. Met name de krassen die diagonaal of verticaal tegen de horizontale polijstrichting ingaan vallen op. Deze verzwakken langzaam door dagelijks gebruik en onderhoud. Hierdoor ontstaat een mooie satijnen glans.

 

  • Op basis van ontwerptechnische eigenschappen kan het voorkomen dat bij spoelbakken en mengkranen, op grond van specifieke kenmerken, restwater op het druipvlak en/of de bodem achterblijven. Om te vermijden dat het water na opdrogen doffe kalkranden achterlaat is het aan te bevelen om na ieder gebruik de spoelbak en/of mengkraan af te drogen met een (hand)doek of met keukenpapier.
  • Tip: bij lichte aanslag en vlekken door vette vingers: schoonwrijven met een zachte doek/vaatdoek met HG roestvrijstaal snel reiniger. Inwrijven, even wachten en vervolgens met een zachte, droge doek uitwrijven. Altijd volgens de bijgevoegde instructies van HG roestvrijstaal snel reiniger.

 

Onze zwarte producten

Buiten het standaard onderhoud dat gelijk is aan onze RVS producten, willen wij u erop wijzen dat onze zwarte productlijn extra aandacht verdient. Wij willen u daarom wijzen op de volgende aandachtspunten:

 

Zijn er hardnekkige vlekken ontstaan? Onze specialist geeft de volgende tips:

  • Wij raden het gebruik van ongeschikte reinigingsmiddelen zoals; citroenzuur, oplosmiddel of bleekreinigingsmiddel af.
  • Meng azijn met water in een verhouding van 1:40 en breng dit aan op het oppervlak. Na kort intrekken kan het worden afgespoeld met schoon water.
  • Met het oog op de vorming van hardnekkige vlekken is het dagelijks reinigen met een zachte doek al genoeg. Gebruik geen schuurspons!
  • Vervolgens droogmaken met een doek om kalkaanslag te voorkomen.

 

Vragen naar aanleiding van onze adviezen?        Benader ons op: klantenservice@sanitairroyal.nl